RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte rekord for 50. gang

Sist oppdatert:
For 50. gang i år noterer Oslo Børs seg for ny rekord. Og det til tross for at både Statoil og Hydro falt.

Allerede fra morgenen av var investorene på børsen preget av optimisme. I Asia pekte pilene oppover, og da det grydde av morgen i Europa, slo børsene på kontinentet følge. Og Oslo Børs ble med på oppturen.

Klokken 16.00 lyser det 313,77 poeng fra hovedtavlen på Oslo Børs. Den 50 rekorden for året, og den 11. bare i august. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 6,1 milliarder kroner.

Dagens børsrekord er ekstra morsom, ettersom børsens desidert to største aksjer ikke bidro til løftet, heller tvert om. Statoil falt med 0,33 prosent, mens Norsk Hydro falt med 0,75 prosent.

Ellers falt også Tomra, Orkla og DnBNor, med heholdsvis 0,5 prosent, 1,72 prosent og 0,74 prosent.

Utover disse unntakene, var oppgangen bred på Oslo Børs. Hele 94 aksjer steg i verdi, mens 53 falt. 73 var uforandret eller ikke omsatt.

Dagens desiderte vinneraksje var kartmålingsselskapet Blom, som steg med 23,08 prosent. Oppgangen kom etter at DnBNor Markets offentliggjorde en analyse på selskapet, som konkluderte med et kursmål på 35 kroner. Tirsdag endte aksjen på 24 kroner. I analysen peker DnBNor Markets på at Blom er en mulig oppkjøpskandidat.

Etter børsens stengetid, ble det klart at offshoreselskapet Petrojacks to beilere nå slår sine pjolter sammen. Awilco og Sinvest har hittil hatt konkurrerende bud inn på selskapet, men er nå blitt enige om å kjøpe Petrojack sammen. Petrojack-kursen endte opp 1,08 prosent.

Selv om de asiatiske og europeiske markedene synes å ha ristet av seg usikkerheten rundt orkanen Katrina, synes naturkatastrofen i Gulfen å tynge de amerikanske markedene fortsatt. Oljeprisen stiger tirsdag ettermiddag, ettersom det synes som om skadene på oljeinnstallsjoner i Gulfen er relativt betydelige.

Etter en drøy times handel er Dow Jones-indeksen ned 0,42 prosent, SP500 er ned 0,69 prosent mens Nasdaq faller 0,67 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere