RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scharner-salg ga Brann-pluss

Sist oppdatert:
Brann gikk vel 4,5 millioner i pluss i fjor. Det kan bergenserne takke østerrikeren Paul Scharner for.

Brann omsatte, ifølge controller Terje Marthinsen for vel 79,2 millioner mot 78,5 millioner i 2004. Den gang ble overskuddet 12 millioner.

- Vi har økt salgsinntektene med nesten 4,5 millioner kroner og de totalte driftsinntektene er høyere enn året før til tross for betydelig lavere inntekt på spillersalg, sier Marthinsen til klubbens hjemmeside.

Brann solgte Paul Scharner og Raymond Kvisvik i fjor, og direktør Bjørn Dahl varslet i januar at Brann kom til å få en solid pluss. Dahl fortalte også at Brann budsjetterer med inntektsfall på 10 millioner i forhold til 2005.

- 2006 blir en mellomsesong med tribunebygging, og vi regner med å omsette for 70 millioner. Vi håper å få et overskudd på 2,5 til 3 millioner, sa han til TV 2 Nettavisen.

Brann har 24 millioner i egenkapital, og stallen er verdsatt til 22,2 millioner. Året før var troppen verdt 15,7 millioner.

-Denne posten viser spillerstallens verdi, der kjøpskostnaden føres og reduseres i takt med kontraktsperioden, sier controller Terje Marthinsen.

Vålerenga har tredoblet omsetningen siden 2003, og omsatte for vel 100 millioner i 2005.

- Jeg tror ikke det er lenge til Brann runder 100 millioner. Brann skal nærme seg Rosenborg og ligge jevnt med Vålerenga, fastslo Brann-direktør Dahl til TV 2 Nettavisen for en måned siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere