RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted og jobber trakk opp

Gode tall fra Schibsted-sjef Kjell Aamot og positivt jobbmarked i USA stod i fokus på en sterk Oslo Børs fredag.

Det ble en hyggelig dag på Oslo Børs fredag, i likhet med det som også skjedde ute i resten av verden i dag.

Oslo Børs hovedindeks steg i dag 1,2 prosent til 220,1 poeng, og satte dermed punktum for en positiv uke, med oppgang fire av fem dager.

Her hjemme var det fokus på Schibsted, som steg hele 10,6 prosent, uvanlig mye for et så tungt selskap, til 156 kroner. Det skjedde etter knallsterke kvartalstall fra mediekonsernet torsdag etter børs.

Schibsted måtte likevel se seg slått på vinnerlisten av flyselskapet Norwegian, som steg 11 prosent til 8,99 kroner. For det første kan et fall i oljeprisen ha slått positivt ut for Norwegian, siden det kan bety billigere drivstoff, men viktigere er det nok at meglerhuset ABG Sundal Collier har gått ut med en analyse hvor man spår en kursoppgang til 25 kroner for Norwegian.

Ute i verden kom amerikanske jobbtall i fokus. Klokken 14:30 norsk tid kom statistikk som for første gang på flere måneder viste en kraftig vekst i sysselsettingen i USA. Veksten på 337.000 i oktober var mye sterkere enn ventet, og bidrog til å løfte børsene.

Oljeprisen falt kraftig torsdag ettermiddag og kveld norsk tid, men tok seg noe opp igjen utover dagen fredag. Til slutt endte Statoil opp 0,5 prosent, mens Hydro steg 1,4 prosent.

Frontline steg 4,7 prosent til 332 kroner på god aktivitet i tankmarkedet.

Lakseaksjene Fjord, Domstein og Pan Fish falt alle 4-5 prosent etter at det i dag tidlig ble meldt at EU likevel ser ut til å gå inn for minstepris på norsk laks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere