RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted selger svenske kinoer til Bonnier

Det norskeide mediekonsernet Schibsted vil selge Sandrew Metronome-kjedens kinoer i Sverige til Bonnier-eide SF. Svenske myndigheter er lite begeistret over handelen.

Schibsted-ledelsen har ifølge det svenske nyhetsbyrået TT lenge vært misfornøyd med den dårlige lønnsomheten i Sandrew Metronome. I fjor ble resultatet 24 millioner svenske kroner i minus, og resultatet hittil i år peker mot fortsatt store tap.

SFs overtakelse av Sandrew Metronome må godkjennes av Konkurrensverket, som er det svenske konkurransetilsynet. Kulturminister Marita Ulvskog vil ikke kommentere saken før Konkurrensverket har sagt sitt.

- Men rent generelt kan man si at det aldri er bra med monopol, det er ikke bra for forbrukerne og det er ikke bra for mangfoldet, sier Ulvskog. SF-direktør Jan Bernhardsson vil på sin side ikke være med på at selskapet nå ligger an til å få kinomonopol i Sverige.

Sandrew Metronome driver 89 kinoer over hele Sverige, i tillegg til 16 i København og 21 i de finske byene Helsingfors og Åbo. I 1997 ila Konkurrensverket SF bøter for å ha forsøkt å presse Sandrew ut av det svenske kinomarkedet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere