RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted taper tv-kampen

Sist oppdatert:
Alma Media har bestemt seg for å selge sin tv-virksomhet til Bonnier og Proventus. 3,4 milliarder kroner må Bonnier punge ut med.

Det finske mediehuset ses på som nøkkelen til det nordiske tv-markedet, og det har vært mye manøvrering etter at Schibsted i desember meldte om sitt bud på selskapet.

Slo seg sammen
Bonnier eier fra før 33 prosent av Alma Media, som igjen ses som nøkkelen til makten over to av Nordens største tv-kanaler, TV 4 i Sverige og MTV 3 i Finland.

Alma er viktig for Bonnier fordi mer enn halvparten av mediekonsernets TV4-eierskap ligger her.

Nå ser det ut som om Bonnier skal gå seirende ut av kampen. Alma Media har sendt ut en pressemelding hvor selskapet opplyser om at de vil gi sine aksjonærer et mye mer lukrativt tilbud enn Schibsted har kommet med.

Alma Media, Bonnier og Proventus har blitt enige om at de to sistnevnte skal selge alle sine aksjer i Alma – unntatt tv-virksomheten – til det nye selskapet Almanova, som opprettes for dette formålet.

Almanova vil deretter gi bud på alle andre aksjonærers beholdning av Alma Media-aksjer.

Almanova tilbyr 14 euro per serie 1 aksjer, alternativt 6,5 kroner i kontanter og resten i Almanova-aksjer, og 12 euro for serie 2 aksjer.

Bedre enn Schibsted
- Etter at dette er gjennomført vil Alma Media bli fusjonert med Almanova. Det nye selskapet vil fortsette - under navnet Alma Media - å engasjere seg i avisdrift, skriver Alma Media i meldingen.

Schibsteds bud på Alma Media er 11,40 euro per serie 1-aksje og 10,7 euro per serie 2-aksje, med oppgjør i kontanter.

Så langt har aksjonærerer som representerer 60 prosent av aksjene allerede akseptert den nye løsningen.

Den endelige avgjørelsen kommer på generalforsamlingen 31. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere