RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se de første bildene av verdens største

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Som eneste norske nettmedium har Nettavisen fått komme om bord på cruiseskipet «Oasis of the Seas».

ÅBO (Nettavisen): «Oasis of the Seas» er verdens største cruiseskip. Hørt den før?

Det har du nok. Fordi disse kolossene av noen luksusbåter bygges større og større.

Se bildekarusell nederst i saken

40 prosent større
«Oasis of the Seas» er imidlertid ekstraordinær. Aldri har verdensrekorden blitt så ettertrykkelig slått.

Husker du kanskje for et drøyt år tilbake, da «Independence of the Seas» gjestet Oslo og ble omtalt som verdens største. Skipet ruvet langt over kaia på Akershus.

Kolossen som nå ferdigstilles ved det tidligere Kværner-verftet i Åbo i Finland, er med sine 220.000 tonn hele 40 prosent større.

Les også:- Cruise er vinneren

Båten er simpelthen så stor at det nesten ikke er til å fatte. For å sette det litt i perspektiv: For nærmere 30 år siden – i 1981 – kom Norges cruisestolthet S/S Norway inn Oslofjorden.

Hun var den gangen størst med sine rundt 70.000 bruttotonn – en stolthet bygget på den gamle atlanterhavskrysseren «France», og eid av det norske rederiet Kloster.

Det er ikke mange årene siden de første skipene på over 100.000 tonn så dagens lys. Verdens største cruiserederier, blant dem RCCL og Carnival Cruises, har bygget stadig større skip. Disse nye og større skipene har tilbud som de gamle ikke har, og slik dannes det ny etterspørsel etter cruisereiser.

Bygges i Finland
De fleste av gigantskipene i RCCL-flåten er bygget ved finske verft – verft som var eiet av Kværner, og senere Aker, fram til de for få år siden ble en del av asiatiske STX-gruppen.

Hittil er altså «Oasis of the Seas» og søsterskipet «Allure of the Seas» de største som noensinne er bygget. Og det ER gigantiske dimensjoner over disse prosjektene.

Oasis er lengre enn Eiffeltårnet er høyt - 360 meter langt - og veier like mye som 12 Eiffeltårn. På det høyeste punktet er skipet 65 meter høyt.

5500 passasjerer får plass om bord. De blir vartet opp av en besetning på 1700!

Skipet har all tenkelig ekstravaganse det er mulig å få til sjøs. Mest spektakulært er utvilsomt et gigantisk utvendig amfiteater akterut.

2305

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere