RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se ekspertenes aksjetips

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Hovedindeksen på Oslo Børs har doblet seg over det siste året. Men moroa er ikke over ennå, spås det. Sjekk ekspertenes vinneraksjer her.

Mandag steg hovedindeksen på Oslo Børs over 200 poeng for første gang siden juni 2001. Dermed har børsen mer enn doblet seg over det siste året. 27. februar i fjor ble bunnen nådd med noteringen 97,72 poeng.

Flere aktører i markedet har uttrykt stor tro på at børsen vil stige ytterligere fra dagens nivå. En av de mest optimistiske er som vanglig fondsguru Jan Eiler Fleischer.

- 200 for meg er bare et tall og ikke en barriere. Jeg tror at børsen kommer til å passere den forrige toppen i løpet av året. I det korte bildet kan det være at børsen har gått mye, men på den andre siden er jo Oslo Børs ekstrem både på opp- og nedsiden, sier Fleischer til TV 2 Nettavisen.

Haga tror på fall
Ikke alle er like positive. Aksjerådgiver Svein Haga spår en betydelig børsnedtur i løpet av året.

- Det har gått voldsomt. Dette må være nivåer man bør være forsiktig på. Det som kommer til å skuffe er at veksten i verden vil dra oss i Norge ned. Jeg tror man kan få se en makrobasert nedtur av ikke ubetydelig omfang i løpet av året. Timingen er umulig å være konkret på i og med at vi er inne i et valgår i USA, og utfallet der vil bety mye i forhold til amerikansk økonomi, sier Haga til TV 2 Nettavisen.

Hartvedt: - Fremdeles positiv
Aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB Nor Markets sier han fortsatt hører til den positive bolken. Frykten for korreksjoner er ikke lammende.

- Det er klart at det har gått mye, men hvis du ser på utviklingen siden februar i fjor så burde man hatt mange og kraftige korreksjoner. Det har ikke skjedd. Selvfølgelig må man dog være på vakt for noe som kan ødelegge psykologien. Dette markedet er ikke stinkende billig lenger, som det åpenbart var i fjor, sier Hartvedt til TV 2 Nettavisen.

Hans aksjetips for tiden fremover er Fjord Seafood, Fast Search & Transfer, Aker Kværner, TGS-Nopec og Tandberg Television.

- Aker Kværner kan være et godt tips. Det selskapet tar fordel av konjunkturskiftet vi har hatt det siste året. Selskapet har også signalisert en form for restruktureringer, og spekulasjoner om dette kan være med på å drive kursen videre, sier Hartvedt.

Kristiansen: - Tomra og Eltek
Aksjemegler Roger Kristiansen i Norse Securities har følgende anbefalinger for TV 2 Nettavisens lesere:

- Tomra, TeleComputing, Frontline og Eltek. For de mer spekulative går det an å forsøke seg på en aksje som CTG, sier han og trekker særlig fram Tomra som et godt kjøp.

- Jeg er veldig positiv til Tomra, den aksjen tror jeg kan gå rett i 60 kroner. Resultatene har kommet ut så det meste ligger åpent, og jeg har tro på at det ordner seg for selskapet i Tyskland. En kontrakt der, så vil aksjen være i gang, sier Kristiansen.

- Hvordan ser du på utsiktene til videre oppgang?

- Vi råder folk til å være forsiktige med teknologisektoren. Der vil svakheten vise seg først, men så blir selvfølgelig spørsmålet om det vil spre seg videre til resten av markedet, sier Kristiansen.

Fleischer: - Aker og Tandberg Television
Som Hartvedt i DnB Nor Markets tror forvalter Jan Eiler Fleischer at Tandberg Television har en opptur foran seg.

- Det er en god aksje som kan gå mye. I tillegg vil jeg trekke fram Aker Kværner, Eltek, Birdstep og SuperOffice. SuperOffice vil kunne vokse kraftig med sitt konsept for Norge, sier Fleischer.

Følg utviklingen på børsene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere