RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se film på mobilen

Sist oppdatert:
Det måtte komme før eller siden. I England kan du nå kjøpe fulle spillefilmer til Nokia-telefoner.

Det er ROK Entertainment Gropup som annonserer at de har inngått en avtale med Nokia om distribusjon av minnekort med filmer.

Lanserer storfilm
I første omgang vil ROK tilby tolv titler, inkludert verdens første full-lengde spillefilm for mobiltelefoner: Shawshank Redemptions. Valget er nok ikke tilfeldig med tanke på at dette er ansett som en av tidenes beste filmer.

ROK har også inngått avtale med The Ministry of Sound som vil utgi musikkvideoer. Gamle klassikere som Wallace & Gromit vil også være tilgjengelig i Nokias 14 butikker i England.

Tar liten plass
Teknologien bak ROK Player gjør det mulig å legge hele to timer film på et 64 MB MMC-minnekort. Filmen vil automatisk spilles av når minnekortet settes inn i de nyeste Nokia-telefonene, som blant annet 3230, 6630, 6680 og 7710.

Mange har begynt å omtale teknologien som DVD for mobiltelefoner, men kvaliteten er neppe sammenlignbar.

Gigantmarked?
ROK sier de vil ha 50 titler klare innen juletider. De regner med at markedet for salg av minnekort med video vil være verdt over 100 millioner pund innen tre år i England alene. Det tilsvarer over 1,2 milliarder kroner.

Så er spørsmålet: Har vi virkelig lyst til å se lange spillefilmer på 2-toms mobilskjermer?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere