RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seim konkurs og skuffet

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Investoren Carl Fredrik Seim er slått personlig konkurs av byfogden i Bergen, og settes under full økonomisk administrasjon.

Seim gir seg imidlertid ikke, og påkjærer avgjørelsen. Han er skuffet over avgjørelslen og mener byfogden har brukt for liten tid på å slå ham personlig konkurs.

- Vi kom med tilsvaret vårt mandag kveld. I løpet av noen få timer har han bestemt at jeg skal slås konkurs. Jeg tror ikke han har gått gjennom alle de rettslige problemstillingene på så kort tid, sier Seim til NTB.

Kan ikke betale

Det var bostyret for Seims tidligere selskap, Møllendalsbakken 9 AS, som begjærte den unge bergenseren konkurs. De mener han skylder dem 9 millioner kroner, og at han ikke er i stand til å gjøre opp for seg.

Bostyrets prosessfullmektig, Inger Flostrand, er tilfreds med rettens avgjørelse.

- Det at det åpnes konkurs er en riktig avgjørelse etter vårt syn. Byfogden har gjort en grundig og solid vurdering av saken. På bakgrunn av en rask gjennomlesning ser det ut til at retten ikke har vært særlig i tvil, sier advokat Inger Flostrand til TV 2 Nettavisen.

Regnskapsrot

Avgjørelsen fra byfogden i Bergen betyr at Seim blir satt under full økonomisk administrasjon, uten selv å ha økonomisk handlefrihet.

"Den samlede bevisføring og dokumentasjon i saken viser at Seim og hans samarbeidspartnere generelt synes å ha lagt liten vekt på formelle strukturer i de selskaper som de har styrt", heter det i kjennelsen fra førstebyfogd Arne Arvid Rasmussen.

Betydelig beløp

Førstebyfogden går også langt i å antyde at Seim har brutt loven:

"For retten står derfor saken slik at Carl Fredrik Seim har tatt ut et betydelig beløp fra Møllendalsbakken 9 AS uten at han har kunnet gi noe grunnlag for disse uttak. Dette betyr at uttakene må regnes som ulovlige utdelinger efter reglene i aksjelovens § 3-7."

Politietterforskningen mot Seim ventes å avsluttes i løpet av kort tid. Seim er blant annet siktet for økonomisk utroskap og regnskapsjuks.

Ingen slagen mann

Ifølge NTB gir Seim ikke inntrykk av å være en slagen mann. Noe av det verste er imidlertid ikke å bli trodd på det han forklarte under det tre dager lage rettsmøtet.

- Det er selvsagt ikke hyggelig i det hele tatt. Du kan jo tenke deg selv, sier han.

- Frykter du at du blir drevet fra gård og grunn nå?

- Jeg regner med at vi kommer til å fortsette å bo der vi bor, understreker Seim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere