RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seim på pinebenken

(TV 2)
Carl Fredrik Seim må vente til tirsdag før byfogden i Bergen avgjør om den fallerte investoren skal slås personlig konkurs.

Torsdag ble det satt punktum for det tre dager lange rettsmøtet hos byfogden i Bergen. Men Seim må vente til over helga før avgjørelsen blir klar.

– Det er ikke kjekt. Det blir tøft å måtte vente hele helga før det blir avgjort, sier Seim til NTB.

- Skylder 9 mill.

Det er bostyret i hans tidligere selskap, Møllendalsbakken 9 AS, som har begjært den unge finansmannen personlig konkurs. De mener Seim skylder dem 9 millioner kroner som han ikke er i stand til å betale. Selv har han hele tiden hevdet at det er selskapet som skylder ham penger. Kommer byfogden fram til at dette ikke stemmer, og at Seim ikke kan gjøre opp for seg, blir han slått personlig konkurs. Det vil føre til at han blir satt under økonomisk administrasjon, med null økonomisk handlefrihet.

– Jeg synes saken har gått bra, fastslår Seim.

– Det er mye på spill for deg?

– Ja, det skal være helt sikkert.

Komplisert

Førstebyfogd Arne A. Rasmussen får på ingen måte en lett avgjørelse med å bestemme Seims personlige økonomiske framtid. Bunkene med sakspapirer er mange og selskapsstrukturen er komplisert. Flere vitner har også fortalt om rotete regnskap og millionuttak som det ikke finnes bilag for.

Troverdighetskampen om Seims betalingsevne har vært tøff. Selv hevder han at han er god for 35 millioner kroner. Bare de siste tre månedene skal han ha tjent 2 millioner kroner, selv om han er 50 prosent sykemeldt.

– Jeg er ikke insolvent, har bergenseren understreket flere ganger.

Trolig anket

Prosessfullmektig for bostyret, Inger Flostrand, er av en annen oppfatning. Hun mener rettsforhandlingen helt klart har gått deres vei.

– Jeg er like sikker nå, og vel så det, på at han blir slått personlig konkurs, sier Flostrand til NTB.

Konkursbegjæringen er den første av mange bebudede prosesser mot Seim, som for alvor kom i søkelyset da han kjøpte verfts-, eiendoms- og elektrogruppen Mjellem & Karlsen i Bergen 2002.

Tirsdag faller avgjørelsen. Uansett utfall, blir den trolig anket til lagmannsretten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere