RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger boligen i kongemarked

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tone Damli Aaberge benytter seg av tidenes boligmarked.

Kjendisartisten Tone Damli Aaberge har flyttet sammen med skuespillerkjæresten Aksel Hennie. Ifølge Dagbladet er leiligheten lagt ut med en prisantydning på 2,8 millioner kroner. Aaberget bruker også sin egen blogg for å selge boligen.

I annonsen beskrives leiligheten på følgende måte:

«Meget attraktivt og sentralt beliggende i rolig gate på Frogner. Nærmiljøet har en hyggelig atmosfære med populære serveringssteder, restauranter, kafeer, vinbarer og utesteder. Servicetilbud som kino, gallerier, vinmonopol og postkontor. Her finnes også et godt utvalg av spesialforretninger for enhver smak, enten man handler på Ica i Frognerveien».

Videre oppgang
Ny tall viser at Tone og alle andre boligselgere legger ut bolig sin i et kongemarked.

Boligprisene steg med 4,3 prosent i januar sammenliknet med desember 2010. Det viser oversikten utarbeidet av analysesbyrået Econ Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes forening (EFF).

- Vi må tilbake til juni 2010 for å finne en like høy tolv måneders pristakt som det vi ser for årets januar (7,6 prosent). Dette bekrefter at vi er inne i et marked med stor interesse fra kjøpersiden og at det ligger an til relativt høy prisvekst fremover, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), i en melding.

Sesongjustert steg prisene med 0,9 prosent. Prisene er nå hele 9,7 prosent høyere enn august 2007, som er toppmåneden. Justert for inflasjon var prisene nemlig 0,9 den gang.

I januar var prisene 7,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

At den faktiske prisendringen er større enn den sesongkorrigerte, betyr at prisen i januar utvikler seg sterkere enn i en gjennomsnittsmåned. Den underliggende prisutviklingen fra forrige måned er dermed positiv.

Det er prisen på eneboliger som har steget mest den siste måneden, men prisoppgangen er markant for alle boligtyper.

- Januartallene samsvarer med våre prognoser om videre prisvekst i boligmarkedet. Prisoppgangen er likevel noe høyere enn forventet og prisene stiger jevnt for alle boligtyper. Januartallene er et sterkt signal om at oppturen i boligmarkedet vil fortsette i 2011, sier Buraas.

- Vi hadde ventet en vekst rundt 0,7 prosent. Fra januar i fjor økte prisene med 7,6 prosent. (vi anslo 7,7 prosent, sesongfaktorene er dermed litt endret), melder Kyrre Aamdal, seniorøkonom hos DnB Nor Markets.

Buraas tror ikke det vil bli noen prisboble, men han tror på nye rekorder.

- Fortsetter denne utviklingen, vil vi trolig se nye boligprisrekorder i løpet av 2011, men vi tror ikke dette vil resultere i en ny boligboble. I januar var det relativt få boliger til salgs sammenlignet med foregående måneder. Kombinasjonen av relativt få selgere, stor interesse fra kjøperne og forventninger om et fortsatt lavt rentenivå gjør at vi forventer en videre prisvekst i boligmarkedet, sier Buraas.

Stiger renten
Aamdal tror ikke det sterke boligmarkedet Aaberge og andre boligselgere opererer i, er nok til å presse opp den norske styringsrenten DnB-økonomen mener nemlig at prisveksten ikke er stor nok til å presse sentralbanksjef Øystein Olsen.

- Prisveksten ser dermed ut til å være på vikende front siden september da månedsveksten var 1,6 prosent. Dette bygger opp under at Norges Bank ikke trenger å forhaste seg med å øke rentene. Prisveksten er imidlertid fortsatt høy og risikoen er fortsatt til stede for at dette kan skape ubalanser fremover. Men dersom veksten avtar ytterligere dempes behovet for reaksjoner fra Norges Bank, melder Aamdal.

Se flere bilder på Tones blogg her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere