RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger bruktmobiler som nye

Sist oppdatert:
I enkelte ungdomsmiljø er det blitt en ny trend å kjøpe dyre mobiler på nettet, for å returnere disse innen angrefristen. Butikkene selger så disse som nye.

De brukte mobilene blir deretter solgt som nye, skriver Mobilen.no.

Ingen feil
Angrerettloven gjør det nemlig mulig å kjøpe en mobiltelefon på nett, for så å returnere den innen 14-dagersfristen uten at det behøver å være noen feil på apparatet.

Dermed er det enkelte som misbruker ordningen, og flere kunder skal ifølge nettstedet ha funnet adresselister, meldinger og pornobilder i sine «nye» mobiltelefoner.

Selges som nye
I følge returansvarlig hos MPX, Anette Pedersen utgjør ikke angrende mobilkunder noe stort problem.

- Vi hører så mye rart fra de som returnerer mobiler, så det er vanskelig å si noe om hvor mange som misbruker ordningen. Men det er nok noen som bruker telefonen i 14 dager og sender den tilbake, sier hun til Mobilen.no

Ved MPX har de valgt å ta tilbake mobiltelefoner selv om de kan konstatere at de er brukt, og Pedersen innrømmer at de selger disse telefonene som nye i etterkant.

Les flere saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere