RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger fiskeaksjer for 1 milliard

Statsdominerte Cermaq vil forsøke å skvise nær 1 milliard kroner ut av det norske finansmarkedet i forbindelse med børsnoteringen i juni.

Det opplyser finansdirektør Peter Williams i et intervju med Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Cermaq, som tidligere het Statkorn Holding, er for en gigant å regne i markedet for fiskefôr til oppdrettsnæringen. I 2002 hadde Ewos-gruppen, som er eid av Cermaq, 35 prosent av verdensmarkedet. Cermaqs egen oppdrettsvirksomhet drives under navnet Mainstram, og produserte nesten 60.000 tonn laks og ørret i fjor.

Politikerne bestemte allerede i 1999 at staten kan selge nær halvparten av aksjene i Cermaq. Nå er selskapet endelig klar for børs.

I forbindelse med børsnoteringen, planlegger staten å selge Cermaq-aksjer for hele 600 millioner kroner. Det vil redusere statens eierandel til rundt 50 prosent, ifølge Peter Williams. I tillegg kan Norgesinvestor II, som i dag eier 12 prosent av aksjene, komme til å selge seg ned.

På toppen planlegger Cermaq å hente inn 300 millioner kroner i en aksjeemisjon, slik at børsnoteringen kan komme til å støvsuge det norske finansmarkedet for nær 1 milliard kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere