RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter av mye tid til flypris-vurdering

Konkurransetilsynet tar tiden til hjelp i det omfattende arbeidet for å finne ut om SAS Braathens bryter konkurranseloven med sine billigbilletter.

- Det er en omfattende sak. Vi er i ferd med å innhente data fra flyselskapene slik at vi kan få gjort våre analyser. Det er umulig å si når vi er ferdig med dette arbeidet. Tilsynet har topprioritet på saken, sier seksjonssjef Eivind Kloster Jensen til NTB.

SAS Braathens kan få store bøter dersom Konkurransetilsynet kommer fram til at selskapet forsøker å kvitte seg med Norwegian ved bruk av lave priser. Det er i strid med loven å forsøke å skaffe seg monopol ved hjelp av priser. En stor aktør i markedet kan ikke bruke sin posisjon til å senke prisene så mye at selskapet klart går med tap for å knekke en mindre utfordrer, for deretter å sette prisene opp når det er alene tilbake på markedet.

SAS Braathens avviser at selskapet vil utkonkurrere Norwegian med billigbilletter på innenriksrutene.

Norwegians prispolitikk vil tilsynet ikke blande seg bort i fordi selskapet ikke har noen dominerende stilling i markedet.

- Norwegian kan gjerne gi bort billetter og tape så mange penger de vil uten at vi vil legges oss opp i det, sier konkurransedirektør Knut Eggum Johansen til Aftenposten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere