RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter opp fastrentene

Sist oppdatert:
Den siste tiden har mange banker satt opp fastrentene sine. Nå følger enda flere etter. Sjekk de beste tilbudene her.

- Vi endrer fastrentene våre førstkommende mandag, sier informasjonssjef Bjørn Langli i Fokus Bank til TV 2 Nettavisen.

Da settes treårs-renten opp til 4,15 prosent, mens femårsrenten økes til 4,65 prosent. Tiårsrenten blir etter endringen liggende på 5,25 prosent.

Siden rentebunnen har Fokus økt sine renter med opptil 0,5 prosentpoeng, nå i siste omgang et kvart prosentpoeng.

Opp 0,5 prosentpoeng
I slutten av februar kunne TV 2 Nettavisen melde at DnB NOR økte sine fastrenter med inntil 0,5 prosentpoeng.

Eiendomskreditt, som har ligget med svært lave rentetilbud i tidligere oversikter, har nå også skrudd opp fastrentene med like mye som konkurrenten.

- Vi endret sist i går, men dette var bare en av flere justeringer, sier administrerende direktør Svein Erik Buck til TV 2 Nettavisen.

For tre år kan du binde renten på 4,10 prosent, mens femårsrenten ligger på 4,65 prosent. Kredittforetakets lengste bindingstid er for tiden åtte år, og her ligger renten på 5,05 prosent.

Nordea justerer sine fastrenter fortløpende etterhvert som nivået blir høyere. Sist endring kom i dag.

Nå tilbyr storbanken treårsavtaler til 4,26 prosent, og femårsrenter til 4,72 prosent. Binder du over ti år, får du en rente på 5,29 prosent.

Nordea har siden midten av februar også satt opp sine fastrenter med rundt 0,5 prosentpoeng. På bare det siste døgnet har treårsrenten steget med 0,1 prosentpoeng.

Mer oppgang i sikte
Ingen av bankene utelukker at det kan komme flere økninger fremover.

- Vi følger med på rentebildet, og når vi beslutter oss for å endre fastrentene går det fort, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB NOR til TV 2 Nettavisen.

Langli i Fokus Bank opplyser at de også endrer sine renter «når tidspunktet er rett».

- Vi har ingen faste tidspunkter på når endringene skjer, men vurderer når det er rett. Det er ikke nørdvendigvis med en gang det skjer justeringer, sier Langli.

Tilbyr lavest rente
Det beste tilbudet over tre år er det Bank Direkte Sandnes Sparebank som har på 3,80 prosent rente. Like bak følger Lillestrøm Banken på 3,85 prosent, mens både Totens Sparebank og Sparebanken Pluss har 3,90 prosent.

Vil du binde renten i fem år, er også her Bank Direkte Sandnes Sparebank og Lillestrøm Banken i toppen. De to har en rente på 4,35 prosent. De øvrige tilbudene ligger stort sett fra 4,60 prosent og oppover.

Bank Direkte Sandnes Sparebank er best på tiårsrente, med fem prosent. Eiendomskreditt følger rett bak på 5,05 prosent. Sistnevntes lån løper imidlertid bare til 2013. Sparebanken Vest og Sparebank 1 SR-Bank har en rente på 5,10 prosent.

De øvrige bankene ligger fra 5,20 prosent og oppover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere