RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter Pan Fish i 0 - har full tro på aksjen

Sist oppdatert:
Storbanken Nordea, som eier 43 prosent av aksjene i Pan Fish, har verdsatt aksjen til 0. Konsernsjef Lars G. Nordström står likevel hardnakket på at oppdrettsselskapet har en fremtid.

Nordea la onsdag fram et resultat for årets tredje kvartal som viste forbedring fra i fjor. Av tapene finanskonsernet hadde på råtne lån stammet en god brorpart fra satsningen i Pan Fish, hvor Nordea eier 43 prosent av aksjene.

Samlet tar Nordea en avsetning på Pan Fish på 67 millioner euro i tredje kvartal. Verdien av aksjene settes samtidig til null, til tross for at Pan Fish har en børsverdi på mer enn 1 milliard kroner.

- Vi er en stor norsk bank, og vi har hele tiden vært med i fiskerinæringen. Vi har hatt dermed hatt store tap, men det har også alle de andre bankene, sier konsernsjef Lars Nordström i Nordea til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere hvor vidt banken tror de må tåle ytterligere tap på Pan Fish. Aksjen ligger i dag og vipper mellom 5 og 6 øre.

- Vi har foretatt en forsiktig verdivurdering. Forskjellen mellom 0 og 5 øre er ikke så substansiell. Men det er klart at hvis vi trodde aksjen skulle ende ned mot 0 hadde vi aldri vært med på dette, sier Nordström.

Nordström har dog ikke tro på en snarlig snuoperasjon i oppdrettsbransjen.

- Dette kommer til å ta tid. Lakseprisen har økt, og vi har nå kommet opp på et nivå som gjør at flere kan operere i null. Men det hjelper ikke bransjen med å betale tilbake lånene til bankene. Vårt hovedinntrykk er at det tar lang tid, bransjen er som sådan fortsatt overetablert, sier Nordström.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere