RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter penger på Fredriksen

Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)
Sist oppdatert:
DnB NOR har stor tro på John Fredriksens tankrederi Frontline, og tar selskapet inn i porteføljen sin. Også Tandberg TV får meglerhusenes godkjennelse. Sjekk ekspertenes aksjetips her.

Denne uken gjør DnB NOR og Terra Securities endringer i sine porteføljer.

DnB NOR: Inn med tv, ut med seismikk

Sist uke steg porteføljen til DnB NOR med 3,3 prosent. Til sammenlikning steg hovedindeksen på Oslo Børs med 0,2 prosent. Hittil i år har porteføljen steget med 9,3 prosent, mot hovedindeksens 2,3 prosent.

Meglerhuset inkluderer nå Tandberg Televison, Frontline og Storebrand. Selskapene som får fyken er Aker, TGS Nopec og Stolt-Nielsen, fordi DnB NOR Markets ønsker å redusere sin eksponering mot offshore.

Årsaken er både den kraftig oppgangen sektoren har hatt den siste tiden, og fall i oljeprisen.

Meglerhuset ser positivt på fremtiden for Tandberg TV. Selskapet fikk nylig en stor kontrakt med en nord-amerikansk satelittaktør. Kursmålet økes fra 60 til 90 kroner per aksje. For tiden ligger Tandberg TV i 66 kroner, etter en opptur på over fire prosent mandag.

Frontline har opplevd gode tider på Oslo Børs den siste tiden. Likevel tror DnB NOR at selskapet har større potansial, og at tankmarkedet i 2005 vil bli godt. I tillegg bør et historisk godt fjerde kvartals resultat, store utbytter og utdeling av Ship Finance-aksjer gi ytterligere løft.

Tre måneders kursmål ligger på 370 kroner, mot dagens kurs på like over 314 kroner.

God drift i fjor kombinert med gevinst fra salget av If gir rekordresultat for Storebrand. I forhold til konkurrentene mener meglerhuset at Storebrand er moderat priset, og at et høyt utbytte og tilbakekjøp vil være positivt for aksjen fremover.

De øvrige selskapene i porteføljen er Fast, Fjord Seafood, Orkla og Tandberg.

Terra: Satser på Tandberg TV

Sist uke steg Terras portefølje med 3,4 prosent. Ukens vinner ble Odfjell A, med en kursoppgang på 8,2 prosent. PGS og Smedvig gjorde det også bra, med oppganger på henholdsvis 6,6 og 6,2 prosent.

Denne uken bytter Terra Odfjell A med Odfjell B, mens Statoil og Smedvig forsvinner ut.

Det er forventningene om gode tall fra Odfjell samt markedsutsiktene som gjør at de får godkjent-stempelet. Meglerhuset mener Odfjell-aksjen har en oppside på dagens kursnivå på 25 til 30 prosent i løpet av et halvt år.

Også Terra trekker frem Tandberg TVs ferske avtaler i begrunnelsen om portefølje-opptak. De mener den siste kontrakten i USA kan bane vei for ytterligere avtaler på kontinentet.

Prosafe har falt tilbake til et lavt volum, men Terra skriver at de er komfortable med både inntjening og marked fremover. Samtidig mener meglerhuset at Prosafe er helt eller delvis en oppkjøpskandidat. Selskapets prising i forhold til andre selskaper i samme sektor gjør også Prosafe til et aktuelt kjøp.

Øvrige selskaper i porteføljen er PSI Group, PGS, Siem Offshore og Sparebanken Nord-Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere