RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter skyhøy pris på Røkke-verft

(Foto: Scanpix)
To analytikere i Kjell Inge Røkkes hoffmeglerhus Enskilda mener Aker Yards er verdt dobbelt så mye som det verftsgruppen er priset til på børsen.

Enskilda-analytikerne Terje Fatnes og Ottar Haugerud har satt seg ned og regnet ut hva Aker Yards kan være verdt basert på en diskontert kontantstrømanalyse. Svaret ligger skyhøyt over tidligere estimater. Analytikerne mener nemlig Aker Yards er verdt 3,6 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Selv om Aker Yards ennå ikke er børsnotert, går det an å regne ut en implisitt verdi på selskapet basert på tilbudet om å veksle inn Kværner-aksjer i aksjer i Aker Yards og Aker Kværner. Regnestykket innebærer at aktørene i finansmarkedet mener Aker Yards er verdt kun 1,7 milliarder.

Prisantydningen fra Enskilda ligger også godt over det Røkke selv mener Aker Yards er verdt. I prospektet som ble laget i forbindelse med tredelingen av Aker Kværner, ble verdien anslått til like under 3 milliarder.

Aker Yards skal etter planen børsnoteres i slutten av mai. Røkke eier i dag over 80 prosent av aksjene i selskapet, men Røkke planer å selge en god slump av aksjene sine før børsnoteringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere