RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shell-funn på Haltenbanken?

(Shell)
Norske Shell kan ha gjort et nytt olje- eller gassfunn på Haltenbanken, men verken selskapet eller noen i Oljedirektoratet vil kommentere saken.

Det er avisen Tidens Krav i Kristiansund som skriver at boreriggen «Transocean Leader» skal ha støtt på spor etter hydrokarboner på den såkalte «gullblokka» President, nordvest for Draugen (bildet).

– Jeg har ingen kommentar, ut over at det gjenstår tre-fire uker av boreoperasjonen, sier informasjonssjef Svein Ildgruben i Norske Shell.

Ifølge Tidens Krav skal borestrengen være kommet ned i selve reservoaret som ligger vel 5.000 meter under havbunnen. Det skal ha vært funnet spor av hydrokarboner, altså olje eller gass, rundt juletider.

«Transocean Leader» startet boringen i fjor sommer, 22 kilometer sørvest for den forrige brønnen på President, som har vært ansett som svært lovende, men til nå har skuffet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere