RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shipping- og oljerace på børsen

Sist oppdatert:
Stolt Offshore, Frontline og Golar LNG åpnet børsuken sterkt. Oljesektoren dro mest, med Statoil og Norsk Hydro i spissen.

Stolt Offshore var en av mandagens overraskelser. Selskapet endte opp 17,30 prosent. Før helgen steg Stolt Offshore i USA. Spekulasjoner rundt utfall av gjeldsforhandlinger kan være en av grunnene til dagens oppgang, og selskapet ble mandag formiddag satt under observasjon av Oslo Børs.

Oljegigantene Norsk Hydro og Statoil endte begge kraftig opp, med henholdsvis 1,30 og 2,36 prosent. Den høye oljeprisen holder etterspørselen i gang, samtidig som det ventes økte investeringer fra oljeselskapene.

Seismikkselskapet TGS-Nopec er opp 5,97 prosent. Selskapet kan komme til å starte fase to av seismikkundersøkelsene av Sri Lankas vestkyst i mars. I 2001 ble det funnet olje- og gassforekomster i området, men det er ennå uvisst hvor store disse er.

Fredag var det sterk oppgang blant liknende selskaper i USA, i tillegg til at et ventet resultatvarsel ikke kom. Disse signalene var med på å drive TGS-Nopec opp på rekordnivå. Ikke siden august 2002 har kursen ligget så høyt.

På bakgrunn av positive signaler om stigende tankrater og få tilgjengelige skip, er Frontline opp 4,89 prosent. Også den sterke olje-etterspørselen og fortsatt lave oljelagre virker inn på shippingsektoren.

Fredriksen-selskapet Golar LNG stiger 2,99 prosent.

For de aller fleste IT-relaterte selskapene begynte uken godt. Ementor fortsatte forrige ukes oppgang, og steg 3,85 prosent.

Jojo-selskapet Opticom har igjen en opptur. Selskapet endte dagen på 133 kroner, opp 3,10 prosent. Siden 17. desember i fjor har selskapet hatt en eksplosiv vekst, og har steget fra under hundrelappen og opp til dagens nivå.

Eltek er opp 0,45 prosent, mens Fast Search & Transfer stiger hele 3,45 prosent.

Tidligere i formiddag innførte Oslo Børs børspause i Tandberg Storage mens utviklingen ia ksjekursen ble undersøkt. Pausen ble senere opphevet, uten at noe spesielt hadde blitt avdekket. Selskapet steg hele 22,28 prosent mandag.

Hovedindeksen endte på 179,60 poeng, opp 0,83 prosent. Det er 35 selskaper som går ned, mens 86 er opp. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 3.115 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere