RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shipping-jojo til værs på knalltall

Sist oppdatert:
Rederiet Jinhui Shipping fosser frem på Kina-boomen, og leverer knalltall for tredje kvartal. Aksjen går til himmels på børsen.

Jinhui Shipping fikk et resultat på 20,3 millioner dollar i tredje kvartal, mot 1,9 millioner samme kvartal i fjor.

Samtidig økte driftsinntektene fra 23,8 til 49,3 millioner dollar.

Aksjemarkedet liker tallene, og Jinhui-aksjen er opp 8,3 prosent til 17 kroner etter fem minutters handel på Oslo Børs onsdag. Det betyr at aksen er tredoblet i verdi fra i sommer.

I rapporten fra selskapet påpekes det at det har vært en rask oppgang i tørrbulkratene i tredje kvartal, primært på grunn av vekst i kinesisk import at malm og kulltransport i Asia.

Det har vært et turbulent år for Jinhui Shipping, som driver frakt i Asia, men er notert på Oslo Børs. Tidlig i år nådde ratene for tørrbulkrfrakt rekordhøye nivåer, drevet opp av den økonomiske veksten i Kina. Dette førte til at kursen på Jinhui Shipping ble 20-doblet på rundt et halvt år.

Men deretter falt ratene tilbake, og på toppen av det hele måtte Jinhui melde om store tap i andre kvartal på spekulasjoner i fremtidige rater.

Dette førte til at tre fjerdedeler av børverdien ble borte, før aksjen igjen har tatt seg opp igjen i takt med en ny rateoppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere