RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shipping til topps

To shippingaksjer topper kurslisten blant Oslo Børs 22 nykommere i 2004.

Årets beste nykommer på Oslo Børs er, ifølge en oversikt i Finansavisen, rederiet Camillo Eitzen, som kan vise til en kursoppgang på drøyt 57 prosent siden børsnoteringen 28 juni. Hakk i hæl følger Yara, som ble skilt ut fra Hydro i mars. Den aksjen har steget med knappe 54 prosent på de 9 månedene den har vært på Oslo Børs.

Deretter følger en ny utskilt shippingaksje: Golden Ocean. På de knappe tre ukene som er gått siden selskapet ble skilt ut fra Frontline, har aksjen steget med friske 26,5 prosent.

Blant de mindre vellykkede børsnoteringene finnes blant annet programvarehuset Opera. Lenge før noteringen var det knyttet stor spenning til en mulig børsnotering av Opera, og mange ventet at en notering ville gi god avkastning. Sannheten viste seg å bli motsatt. Siden noteringen i mars, har Opera-aksjen falt med nesten 19 prosent.

Det finnes likevel to aksjer som har gjort det enda dårligere. Guinor har falt med 28 prosent siden mai, mens Axxessit har falt med 50 prosent siden juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere