RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shippingdag på børsen

Sist oppdatert:
Tankmilliardær John Fredriksen er blant de som kan juble på Oslo Børs tirsdag. Det er shipping- og offshorerelaterte selskaper som ligger høyest på vinnerlisten.

Tankrederiet Frontline, der John Fredriksen er hovedaksjonær, steg 1,66 prosent på Oslo Børs tirsdag. En høy oljepris og en markant bedring i fraktratene for store tankskip, har trolig bidratt til dette.

Også andre shippingselskaper som I. M. Skaugen og Jinhui Shipping and Transport ligger høyt på vinnerlisten tirsdag. RCCL faller imidlertid 1,43 prosent.

Oljeselskapene synker

Oljeprisen steg mandag til det høyeste nivået siden slutten av august. Markedsaktører frykter følgene av en streik i Nigeria, samt Israels angrep mot Syria.

Statoil går opp 0,37 prosent til 67 kroner, mens Aker Kværner går ned med 2,20 prosent. Aker Kværner sendes ned etter DnBs nedgradering tirsdag og dollarsvekkelsen, samtidig som det spekuleres i enighet blant Aker RGIs kreditorer om en løsning.

Hydro har heller ingen god dag, med en nedgang på 1,47 prosent.

Kortvarig Orkla-opptur

Orkla solgte seg ut av det svenske kleskonsernet Lindex mandag med en gevinst på 170-180 millioner svenske kroner. Aksjen er ned 0,18 prosent, etter en kortvarig opptur mandag.

I it-sektoren gikk det heller ikke strålende. Tandberg er ned 0,64 prosent, mens Ementor falt 4,14 prosent.

Oppkjøpsfest?

Spekulasjonene i Norse Securities' morgenrapport, om at Fast kan bli kjøpt opp som følge av at Microsoft droppet oppkjøpet av LookSmart, har ikke tent investorene. Aksjen er ned 2,16 prosent.

I Europa faller børsene. Fallet har i følge meglere sammenheng med svekkelsen i dollarkursen. Dette frykter man vil svekke de store europeiske selskapenes salg i det viktige USA-markedet.

Hovedindeksen i Oslo er ned 0,67 prosent til 147,17 poeng. 65 selskaper ligger på taperlisten, mens 33 ligger på vinnerlisten.

Det ble solgt aksjer for 1,821 milliarder kroner tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere