RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shoppet for 315 milliarder

Butikk-kjedene betaler dyrt for bleiekundene.
Butikk-kjedene betaler dyrt for bleiekundene. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Butikkene økte omsetningen med vel 7 milliarder kroner de første ti månedene i 2010

Detaljhandelsbedriftene i Norge økte omsetningen med vel 7 milliarder kroner de første ti månedene i 2010 sammenlignet med samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 2,2 prosent.

Detaljomsetningsindeksen viser til sammenligning en vekst på 1,8 prosent for samme periode. Totalt omsatte detaljhandelen for 315 milliarder kroner de første ti månedene i 2010. Størst vekst hadde butikkene som selger byggevarer, interiørartikler og elektriske husholdningsapparater. Disse butikkene solgte for 53 milliarder kroner, en vekst på 2 milliarder kroner, eller omtrent 4 prosent denne perioden, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Detaljhandelsbedriftene i Nord-Trøndelag har størst prosentvis vekst av detaljhandelsbedriftene i Norge. Det ble omsatt for 8 milliarder kroner i detaljhandelen i Nord-Trøndelag de ti første månedene i 2010. Dette er en vekst på nærmere 4 prosent sammenlignet med samme periode i året før.

Tallene fra SSB viser videre at salg og vedlikehold av motorkjøretøyer økte med 19 milliarder kroner de første ti månedene av 2010 sammenlignet med samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere