RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shtokman-avgjørelse før sommeren

Sist oppdatert:
Gazprom skal snart være klar til å velge hvem som får delta på Shtokman-utbyggingen.

Det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti melder at det russiske gasselskapet Gazprom snart vil ta avgjørelsen om hvem som får delta på den viktige Shtokman-utbyggingen.

Les også: NA24 leses mest.

Avgjørelsen blir tatt før russerne tar sommerferie, men etter at Gazprom har avholdt generalforsamling, skriver nyhetsbyrået. De viser til en uttalelse fra en talsmann for selskapet.

Statoil og Hydro venter
Aksjonærmøtet er planlagt den 30. juni, og dermed kan det nærme seg en avgjørelse ganske snart for de norske oljeselskapene Statoil og Norsk Hydro. De norske selskapene er sammen med franske Total og de to amerikanske oljeselskapene Chevron og ConocoPhillips blitt tatt ut som potensielle partnere til Gazprom.

Gazprom vil velge mellom to og tre partnere på Shtokman-prosjektet og har utsatt avgjørelsen om partnervalget ved en rekke anledninger.

Budkampen over
Budkampen om å få delta på den lukrative utbyggingen av prosjektet er avsluttet og Gazprom vil snart være klare til å offentliggjøre hvem som får delta.

- Det er ingen grunn til å fortsette diskusjonene, sier visestyreleder Alexander Medvedev i Gazprom til RIA og legger til at alle de søknadene er interessante og at det vil bli vanskelig å plukke ut vinnerne.

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner har også blitt knyttet til utbyggingen av Shtokman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere