RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til DnB NOR-fusjon

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Finansdepartementet sa fredag ja til fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR. Konsernsjefene Svein Aaser og Olav Hytta jubler.

Det er satt vilkår til fusjonen som supplerer de vilkår Konkurransetilsynet tidligere har fastsatt. Fusjonen kan ikke gjennomføres før disse vilkårene er oppfylt, opplyser Finansdepartementet i en melding.

Soliditet vil styrkes
Finansdepartementet har særlig vurdert søknaden ut fra hensynet til soliditet, tilsynsmessige forhold, finansiell stabilitet og konkurranse.

Etter departementets syn er verken hensynet til soliditet, tilsynsmessige forhold eller finansiell stabilitet til hinder for at konsesjon gis. Institusjonenes soliditet vil tvert i mot styrkes som følge av fusjonen.

Dette er i samsvar med vurderingene til Kredittilsynet og Norges Bank.

Snart på børs
- Vi er glade for at konsesjonen nå foreligger og at den avsluttende behandlingen av konsesjonssøknadene har skjedd raskt, slik at de opprinnelige planene om en fusjon mellom de to holdingselskapene i løpet av 2003 kan gjennomføres. Vi vil på vår side behandle konsesjonsvilkårene og gjennomføre fusjonen så raskt det er mulig og forsvarlig, sier konsernsjefene Svein Aaser og Olav Hytta sier i en felles kommentar.

Styrene i Gjensidige NOR og DnB Holding vil i løpet av kort tid behandle konsesjonsvilkårene. Under forutsetning av at styrene aksepterer vilkårene er det sannsynlig at første handledag for aksjene i DnB NOR vil bli i løpet av en ukes tid.

Behov for tett oppfølging

Finansdepartmentet skriver imidlertid i sin melding at det vil være behov for tett tilsynsmessig oppfølging av DnB NORs virksomhet.

Når det gjelder konkurransesituasjonen, har departementet lagt til grunn at internasjonaliseringen av finansmarkedene har ført til et større konkurransepress. Departementet venter at denne prosessen vil fortsette

Krever felles merkenavn

Finansdepartementet har satt enkelte vilkår for å gi konsesjon. Disse vilkårene står ikke i motstrid med Konkurransetilsynets vedtak, men på enkelte punkter går Finansdepartementets vilkår noe lenger, blant annet ved merkenavn.

Standarden rundt merkenavn må godkjennes av Kredittilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere