RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til DnB Nor

Sist oppdatert:
Direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet anbefaler at fusjonen mellom DnB og Gjensidige NOR gjennomføres.

Kredittilsynet anbefaler overfor Finansdepartementet at det gis konsesjon til fusjon mellom DnB Holding og Gjensidige NOR, og fusjon mellom bankene Den norske Bank og Gjensidige NOR Sparebank.

Det varslet Kredittilsynet i en forbindelse med en pressekonferanse fredag.

- Hensyn til norsk næringsliv

– Etter Kredittilsynets vurdering er det viktig å bidra til dannelsen av et kompetent og konkurransekraftig norsk konsern som vil kunne konkurrere på nordisk nivå, særlig av hensyn til norsk næringsliv. Et fusjonert DnB NOR vil være bedre rustet til å motstå utenlandske oppkjøp, heter det i begrunnelsen.

Konsesjonen foreslås gitt på visse vilkår, men verken soliditet, konkurransemessige faktorer eller finanslovgivningen vil være til hinder for en fusjon mellom DnB og Gjensidige Nor, mener tilsynet.

Vilkår

Blant vilkårene som stilles er at DnB NOR må redusere sine eierandeler i Bankenes BetalingsSentral (BBS) og Eksportfinans til maksimalt 40 prosent innen seks måneder etter at konsesjon er gitt.

I tillegg må markedsandelene for individuelle renteforsikringer etter hvert reduseres, slik at markedsandelen blir under 45 prosent.

Konkurransetilsynet negative

Tidligere har Konkurransetilsynet varslet at de stiller seg negative, mens Norges Bank ikke har noen innvendinger.

Både DnB og Gjensidige NOR stiger på børsen fredag. DnB Holding er opp 0,57 prosent, mens Gjensidige-aksjen stiger 0,99 prosent få minutter etter børsåpning.

TV 2 Nettavisen følger Kredittilsynets presentasjon, og kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere