RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til Fredriksen

Sist oppdatert:
Verdens nest største tankrederi, Genmar, avviser oppkjøpstilbudet fra verdens største tankrederi, John Fredriksens Frontline.

Det går frem av en pressemelding som er lagt ut på Genmars hjemmesider mandag.

Tredje forsøk
Dette er tredje gang i løpet av et drøyt år at John Fredriksen gjør fremstøt mot General Maritime, eller bare Genmar om man vil. Fredriksen forsøkte seg med et fremstøt før jul i fjor, og på nytt i februar. Begge gangene ble den norske tankrederen møtt med en kald skulder hos Genmar. Det resulterte i at Fredriksen solgte seg ned igjen i rederiet, etter å ha kjøpt aksjer i forbindelse med fremstøtene.

Så, i slutten av forrige uke kjøpte Fredriksen seg opp i Genmar på nytt, og la samtidig frem et nytt tilbud til selskapets aksjonærer.

Liten overkurs
I et brev den 30. november gjør Fredriksen et fremstøt mot Genmar, og indikerer en pris på 39 dollar per aksje.

I pressemeldingen fra Genmar heter det at styret nå har gjennomgått Fredriksens tilbud, og funnet det for lett. Det påpekes at Fredriksens gir en premie på under én prosent i forhold til aksjekursen på Genmar.

- Styret har vurdert Frontlines bud og konkludert med at det ikke reflekterer de underliggende verdiene i selskapet, uttaler styreformann Peter C. Georgiopoulos i Genmar i pressemeldingen.

Frontline eier 9,9 prosent av aksjene i Genmar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere