RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier nei til salg av Hafslund

Sist oppdatert:
KrFs bystyregruppe i Oslo sier nei til et salg av kommunens aksjer i Hafslund til finske Fortum. Dermed går trolig storsalget til 5,4 milliarder i vasken.

Oslo kommune vil høyst sannsynlig si nei til salg av kommunens aksjer i Hafslund. KrFs bystyregruppe vendte torsdag kveld tommelen ned for et salg til finske Fortum.

- Det har vært en vanskelig beslutning, men vi mener det er viktig at kommunen fortsatt eier strømnettet som ligger i Hafslund, sier leder i KrFs bystyregruppe, Ann Kathrine Tornås, til NTB.

Oslo bystyre skal 26. mai ta endelig standpunkt til salg av kommunens Hafslund-aksjer. Oslo kommune eier til sammen 54 prosent av aksjene i Hafslund ASA. Fortum har tilbud kommunen 5,4 milliarder kroner for aksjene, som er betydelig mer enn budet fra det finske energiselskapet for ett år siden.

Byrådet har gått inn for et salg, men forslaget trenger støtte fra både KrF og Venstre for å bli vedtatt. Begge partiene gikk imot et salg sist Fortum ønsket å kjøpe. Byrådet har lagt fram en plan for blant annet oppkjøp i andre kraftselskaper, kollektivsatsing og opprusting av kirkebygg og skoler. Dette var likevel ikke nok til å overbevise KrF.

Fortum eier fra før 34 prosent i Hafslund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere