RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier opp i stedet for å permittere

Som følge av de nye permitteringsreglene som trådte i kraft fra nyttår, velger flere bedrifter i byggebransjen å si opp ansatte i stedet for å permittere dem.

Bransjen krever at de gamle reglene blir gjeninnført. Fra 1. januar i år ble permitteringsreglene endret slik at bedriftene må betale lønn til permitterte ansatte i ti dager, mot tidligere tre dager. Byggebransjen mener dette fører til flere oppsigelser, skriver Dagsavisen.

I et brev til arbeids- og administrasjonsminister Morten A. Meyer ber bygge- og anleggsnæringen om at de gamle reglene gjeninnføres i forbindelse med at revidert nasjonalbudsjett legges fram i neste uke.

Bak brevet står Byggenæringens Landsforening (BNL), Tekniske Entreprenørers Landsforening (TELFO) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

De har gjennomført en undersøkelse blant 1.000 bedrifter. 40 prosent av de spurte bedriftene i BNL pleier å permittere ansatte i perioder med lavere aktivitet. 59 prosent av disse sier at de nye reglene gjør at de oftere går til oppsigelser enn å permittere.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere