RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetsbombe fra Gates

Bill Gates innrømmer at Microsofts nettleser Internet Explorer er en sikkerhetsrisiko, og lanserer nå en ny versjon – lenge før planen.

Det var under en tale på sikkerhetsselskapet RSA Securities’ årlige konferanse at Bill Gates kom med den høyst uventede meldingen om at Microsoft nå lanserer sin sjuende versjon av det som er verdens mest brukte nettleser.

Opprinnelig skulle nettleseren lanseres sammen med Longhorn, den nye versjonen av selskapets operativsystem.

En betaversjon av Internet Explorer 7 vil bli gjort tilgjengelig til sommeren. Den nye nettleseren kommer til å være utstyrt med ekstra anti-spyware-funksjonalitet, og bygger trolig inn teknologi og løsninger fra sikkerhetsselskapene Giant og Sybari, som Microsoft nylig kjøpte opp.

Under talen innrømmet Gates det som vel har vært klart for mange utenfor Microsoft lenge – Internet Explorer har blitt en sikkerhetsrisiko i seg selv.

Den åpen kildekode-nettleseren Firefox har hatt en stor suksess siden den ble lansert, med millioner av nedlastinger siden lanseringen og en stadig økende markedsandel i nettlesermarkedet.

Det er fortsatt lang fram til å slå noe nevneverdig hull i Internet Explorers dominans i nettlesermarkedet, men Firefox’ suksess har kanskje satt en liten støkk i Microsoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere