RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikre på lav rente lenge

Sist oppdatert:
Markedet er sikre på at Norges Bank vil holde renta lav i lang tid fremover. I dag sender aktørene markedsrentene ned.

Markedsrentene trekker ned dagen etter at Norges Bank avholdt hovedstyremøte og presenterte sine utsikter for norsk økonomi i inflasjonsrapporten.

Neppe rentehopp
Ikke uventet ble det uendret rente på 2,5 prosent onsdag. Men den banen som skisseres i inflasjonsrapporten, har gjort markedsaktørene sikre på at det er lite fare for rentehopp i nær framtid.

- Etter gårsdagens inflasjonsrapport er markedet nå overbevist om at sentralbanken vil holde rentene uforandret en god stund før de stille og rolig setter den opp, sier obligasjonsmegler til TDN Finans.

Analytikerne fremhever at Norges Bank virker å være i rørende takt med markedet for tiden.

"Budskapet i inflasjonsrapporten ble av de fleste observatørene betegnet som nøytralt i orbruken - og at sentralbanken orienterer seg mot stabilt, lave renter i lang tid fremover", skriver DnB Markets i sin morgenrapport torsdag.

Andre kvartal
Nordea Markets peker på at markedet trolig har rett når de priser inn renteoppgang i andre kvartal neste år, og så oppgang i styringsrenta til 4,25 prosent ved utgangen av 2005, og videre oppgang til 5 prosent ved utgangen av 2006.

Usikkerhetsmomentene er lønnsveksten neste år som kan komme lavere enn hva Gjedrem & co. skisserer, og at ledigheten skal falle kraftigere. Nordea trekker også fram en sterkere norsk krone som et mulig forstyrrende element.

Krona er nær uendret etter gårsdagens rentemøte, og ligger torsdag morgen på 8,21 kroner mot euroen, mens dollarkursen er på 7,03 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere