RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer det trådløse nettet

Sist oppdatert:
Ruterlevandøren D-Link har inngått en avtale med den norske sikkerhetsleverandøren Norman, og vil fra nå av levere antivirusprogramvare med sine bredbåndsrutere og brannmurer.

Både bedriftskunder og konsumenter skal få nyte en sikrere hverdag med de nye produktene.

Sikrer hver sin bit
- Med dagens trusselbilde bestående av virus, trojanske hester, spyware, med mer, så vil en god brannmur sikre nettverket utenifra og inn, mens Normans antivirus sikre PC-en mot virus og andre ulumskheter. Kjører du i tillegg Windows XP og har oppgradert til Service Pack2, får du en optimal løsning via Windows egen brannmur for å sikre trafikk innenifra og ut. slik får for eksempel spyware ikke sendt trafikk fra PC-en og ut på internett - uten at du selv samtykker, sier markedssjef i D-Link, Hans Petter Hansen, til TV 2 Nettavisen.

I første omgang gjelder samarbeidet Norge, med muligheter for utvidelse av samarbeidet til resten av Norden og Europa.

Hva er en brannmur?
Til tross for en kraftig vekst innen salg av trådløse nettverk til konsumentmarkedet, er det mange som ikke har våget å ta dette steget på grunn av frykt for manglende sikkerhet, eller kunnskap om eksisterende sikkerhetsløsninger.

Ferske undersøkelser i USA utført av National Cyber Security Alliance viste at nesten 60 prosent av hjemme-PC-brukere ikke vet forskjellen mellom en brannmur og antivirusprogramvare. 15 prosent hadde ikke antivirusprogramvare, og av de som hadde var det 52 prosent som ikke hadde oppdatert siste uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere