RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste promp i riksbanken

Tiden med promping i kollegers nærvær er forbi i den svenske riksbanken.

- Vi har intet generelt prompeforbud. Men vi har etiske standarder, og slikt skal man naturligvis ikke gjøre, sier Staffan Folke ved riksbankens personalavdeling til Aftonbladet.

I går fortalte avisen historien om datatekniker Göran Andervass, som fikk besøk på sitt kontor av en kollega som slapp en sur promp. Andervass tolket hendelsen som en ren provokasjon og skjelte ut kollegaen.

Bråket som fulgte endte med at Andervass havnet i en konflikt med den svenske riksbanken, ble utestengt fra jobben og senere oppsagt. Arbeidsretten slo fast imidlertid at banken må betale Andervass over 760.000 kroner i erstatning.

Kollegaen som lettet på trykket er i dag svært forlegen over episoden og vil ikke snakke med avisen.

- Som andre steder gjelder vanlig dannelse hos oss. Det er ting man ikke gjør, sier Staffan Folke ved riksbankens personalavdeling.

Krister Skoglund i det svenske Arbeidsmiljøtilsynet advarer dem som fjerter i kollegers nærvær.

- Skjer det gjentatte ganger ansees det som en krenkende handling, sier han. Men selv om det bare gjelder en enkelt hendelse mener han ledelsen må reagere.

- Skjer det med overlegg, at noen tar seg inn på en annens kontor og gjør noe slikt, er det viktig at ledelsen tar tak i det, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere