RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjakk-Magnus tjener millioner

Sist oppdatert:
17 åringen er for lengst millionær på sitt sjakktalent.

Denne uken kjemper Magnus Carlsen om en førstepremie på 1,2 millioner kroner i spanske Bilbao og leder etter to av ti runder.

Men 17-åringen er allerede blitt millionær på sine sjakkevner.

Les mer børs og finans på NA24

- Tjener enda mer i år

I fjor spilte han inn 1,8 millioner til Magnuschess AS, en solid oppgang fra 40.000 kroner i 2006.

- Hovedaksjonær Magnus er naturlig nok godt fornøyd både med omsetning og overskudd i 2007. I år ser det ut til å bli enda bedre, skriver sjakkgeniets far Henrik Carlsen i en e-post-kommentar til NA24.

Han er styreleder og daglig leder i Magnuschess AS, og sitter på 15 prosent av aksjene. Resten eier sønnen, som i forrige uke ble portrettert i storavisen The New York Times.

Der sa faren, som er sparsommelig med å kommentere detaljene i regnskapet, at han regner med at Magnus har sikret seg penger for resten av livet innen han fyller 25.

Sponses av Fast og Pharmalogica

- Alle Magnus sine sjakkaktiviteter inngår i Magnuschess AS, skriver Henrik Carlsen.

Han forteller at unggutten sponses av det norske Microsoft-selskapet Fast og av Pharmalogica, som blant annet laget Omega 3-produktet Smartfish. Carlsen vil derimot ikke si noe omfanget av avtalene.

Mens Magnuschess AS leverte et overskudd på 13.269 kroner i 2006, ble det 887.290 i pluss i fjor. Magnus og faren tar ikke ut utbytte, og satt ved årsskiftet igjen med vel en million i banken.

- Vil vil vurdere større diversifisering etter hvert, som for eksempel fast eiendom, aksjer og fond, skriver Henrik Carlsen fra Bilbao.

Selskapets hadde 195.522 kroner i lønnskostnader for fire ansatte i fjor.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere