RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefene tjente 20 mill. på Ringnes-salget

Sist oppdatert:
Fire Orkla-topper blir 20 millioner kroner rikere som følge av at selskapet kvitter seg med bryggeriene.

I forrige uke sendte Orkla ut melding om at ekteskapet mellom Orkla og Carlsberg er over. Begrunnelsen var «dårlig samarbeid».

Nå viser det seg at de norske styrerepresentantene i Carlsberg Breweries – Finn Jebsen, Roar Engeland og Dag J. Opedal - får fete bonuser som følge av at ekteskapet havarerte.

På børsen steg Orkla kraftig etter at man solgte Ringnes til danskene.

Med konsernsjef Finn Jebsens aksje- og opsjonspakke blir han alene nesten 11 millioner rikere, skriver Dagens Næringsliv.

Også Jebsens styrekolleger, Orklas administrerende direktører Roar Engeland og Dag J. Opedal, tjener på salget av nettopp Carlsberg Breweries. Engelands og Opedals bonuser, opsjoner og aksjer i Orkla har steget med henholdsvis fire og tre millioner kroner etter salget.

Også Orklas fjerde toppsjef, administrerende direktør Halvor Stenstadvold, kan glede seg over at samlivet med Carlsberg nå er over.

Verdien på Stenstadvolds opsjoner og aksjer i Orkla har steget fra 2,6 millioner kroner til over fem millioner kroner.

– Jeg har ikke sett noe spor av at eventuelle personlige økonomiske interesser har hatt noen betydning for denne saken, sier Orklas styreformann Johan Fredrik Odfjell til DN.

På vegne av Orklas konsernsjef Finn Jebsen skriver informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde i en e-post til avisen blant annet at kortsiktige kursbevegelser overhodet ikke har påvirket beslutninger i denne saken.

Konserntillitsvalgte Stein Stugu kjempet mot at Ringnes skulle bli dansk. Ifølge ham har de ansatte vært imot ledelsens opsjoner.

- Vi synes det er uheldig at man har opsjoner som kan knyttes til kortsiktige svingninger i aksjekursen, sier Stugu til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere