RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefene tror på bedre tider

Norske næringslivsledere ser nå lys i enden av tunnelen. Et flertall melder om bedret lønnsomhet, men usikre rammebetingelser gjør det fortsatt lite fristende å investere i Norge.

En undersøkelse NHO har gjennomført blant 1250 norske bedrifter viser at optimismen har festet seg blant næringslivslederne.

Ifølge Næringslivets økonomibarometer blir lønnsomheten blant norske bedrifter i gjennomsnitt enda svakere i 2003 enn i 2002. Økonomisjefene forventer imidlertid bedring i 2. halvår 2003.

- Lønnsomheten i norske bedrifter er innmari svak som følge av den pressede situasjonen vi har bak oss. Men nå ser vi tegn til bedring, sier sjeføkonom i NHO, Tor Steig.

Undersøkelsen viser at næringslivet forventer at markedsutsiktene bedrer seg markert i løpet av 2004. Spesielt er forventningene positiv til utviklingen i eksportmarkedene.

Også industrien og byggenæringen er mer positive til markedsutsiktene nå enn ved forrige årsskifte.

NHO-tallene viser også at færre bedrifter nå har utflagging på dagsordenen. På et tidspunkt da den norske krona var på sitt sterkeste ved årsskiftet, svarte mer enn 40 prosent av industribedriftene av de vurderer utflytting av hele eller deler av virksomheten. Nå har andelen falt til 24 prosent.

Samtidig kommer det fram at bedriftene likevel er mer positive til investeringer i utlandet enn i Norge.

Usikre markedsutsikter og lite forutsigbare rammebetingelser oppgis som hovedårsak bak investeringsvegringen innenlands.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere