RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk ekspertenes skattetips

Sist oppdatert:
Lurer du på om du har krav på pendlerfradrag, om du kan slippe skatt ved boligsalg - eller har du andre finurlige skattespørsmål? Her er ekspert-tipsene.

Skatteetaten sendte i forrige uke ut 3,5 millioner selvangivelser, og de aller fleste forsøker nå å finlese alle opplysninger og årsoppgaver for å slippe å betale for mye skatt.

Mange sender imidlertid inn selvangivelsen uten å gjøre endringer, og det kan koste deg dyrt.

I den ferdig utfylte selvangivelsen er det for eksempel mange fradrag som ikke er ført opp. Problemet er kanskje at du ikke vet hvordan og om du kan benytte deg av fradragene.

I tillegg kommer de vanlige spørsmålene om hvordan likningsverdi på bolig skal fordeles mellom et ektepar, om du må betale skatt ved salg av bolig eller aksjer, hvem barnas inntekt skal føres på og liknende.

Administrerende direktør Tore Fritsch og advokatfullmektig Tonje Johnsrud i Skattebetalerforeningen møtte på nettreff og svarte på lesernes skattespørsmål.

Du kan også gå inn på Skatteetaten eller skatt.no for å finne mer informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere