RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk skatten på internett

Sist oppdatert:
Penger igjen eller restskatt? I dag kan du sjekke skatteoppgjøret på internett, over en uke før du får det i posten.

Klokken 10 i dag åpner Skatteetaten en ekstratjeneste for deg som får skatteoppgjøret i juni.

Husk kode
Selve skatteoppgjøret med alle opplysninger får du ikke før om en uke i posten, men allerede i dag kan du sjekke om du får baksmell eller penger igjen.

Gå til skatteetaten.no og logg deg på med personnummer og PIN-kode fra selvangivelsen. Ikke alle opplysningene fra skatteoppgjøret blir å finne på nettet, men du finner alminnelig inntekt, nettoformue, tilgodebeløp eller restskatt.

Pengene kommer ikke tidligere
Selve skatteoppgjøret med alle opplysninger er først klart 24. juni, og vil kort etter være i posten til alle som får juni-oppgjør. De fleste som har penger til gode får dem i løpet av uke 26.

Pengene kommer altså ikke tidligere selv om du får se oppgjøret ditt tidligere.

Hele neste år
- Vi vet at mange er spent på likningsresultatet. Derfor ønsker vi å yte denne ekstraservicen ved å gi de viktigste opplysningene så tidlig som mulig. I år kan vi ikke tilby hele skatteoppgjøret på nett, men vi regner med å gjøre det neste år, sier skattedirektør Bjarne Hope

Har du spørsmål til opplysningene du finner på nettet bes du vente med å kontakte likningskontor eller skatteoppkreverkontor til du har fått skatteoppgjøret i posten. Det er ikke mulig å få framskyndet utbetalingen av tilgodebeløp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere