RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søk i Norges beste skattesøk

Foto: TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen har utviklet Norges beste skattesøk. Her slipper du å taste alder og bosted på personen du søker på.

Søket kan tidvis være ustabilt på grunn av mye trafikk.

Også i år tar vi kampen opp mot myndighetenes forsøk på å holde tilbake viktige samfunnsdata, og lanserer nå et skattesøk som er betydelig bedre enn det myndighetene selv gir deg.

Skattesøket for 2004 finner du her.

Husk å skrive etternavnet på personen du søker først!

Som eneste medium klarte TV 2 Nettavisen i fjor å hente ut store deler av Skattedirektoratets ligningstall. Også etter at skattemyndighetene stengte sitt internettsøk kunne du finne inntektene til mange skatteytere på TV 2 Nettavisens sider.

Ligningstallene for 2003 finner du her.

Kun navn
Ved å bruke TV 2 Nettavisens søk slipper du å taste tilleggsdata på personen du søker på. Mens du hos skattemyndighetene må oppgi navn, alder og bosted, er det nok å oppgi personens navn på TV 2 Nettavisens søk.

Hvis du da eksempelvis søker på artikkelforfatteren, vil du få opp alle personer som har samme navn, samt deres alder og bosted. I dette tenkte eksemplets tilfelle vil du kun få opp en person; 34 år og bosatt i Ski. Da kan du velge det relevante alternativet, og du får opp ligningstallene på vedkommende.

Kampsak
For ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen er publisering av skattelistene en viktig kampsak.

- Tilgang til ligningsdata er med på å gjøre Norge til et gjennomsiktig samfunn. Det er et viktig samfunnsgode, sier Stavrum.

Han nevner flere eksempler på fordeler dette medfører.

- Det gjør det vanskeligere å operere i den svarte økonomien og det gjør det vanskeligere å skjule ren kriminell virksomhet. Samtidig blir det lettere for ansatte å få innblikk i lønnsforholdene på egen arbeidsplass. Likedan kan man tenke seg at en person skal skifte jobb, hva slags lønn kan man forvente på den nye arbeidsplassen? Alt dette er eksempler på goder som ligningstallene gir, forklarer Stavrum.

Les Gunnar Stavrums leder om temaet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere