RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skamros til Aker Kværner

Kort tid før Hydro skal tildele en av tidenes offshore-kontrakter, overø ser Hydro-direktør Tore Torvund Aker Kværner-sjef Helge Lund med skamros.

Aker Kværner har nettopp levert en nøkkelferdig plattform på Hydros Grane-felt. Utbyggingen ble 1,5 milliarder kroner billigere enn budsjettert. Nå får en rødmende Aker Kværner-sjef Helge Lund skamros fra en av sine viktigste kunder, skriver Dagens Næringsliv.

Skamrosen kommer fra Hydro-direktør Tore Torvund, som nå er den øverste ansvarlige for Ormen Lange-utbyggingen til 55 milliarder kroner. På nyåret skal de første utbyggingskontraktene tildeles.

- Aker Kværner er blant de aller, aller beste, sier Torvund.

I mars i år vant Aker Kværner kampen om å få prosjektere Ormen Lange-installasjonene. Det gir selskapet en flying start når det nå skal konkurreres om utbyggingsoppdragene, medgir Torvund.

- Men vi lever av våre marginer og det gjør Helge (Lund, red. anm.) også, så vi er helt avhengige av at Aker Kværner kommer med det beste tilbudet, sier Torvund.

Ormen Lange er det nest største gassfunnet på norsk sokkel gjennom tidene. Produksjonen skal etter planen starte i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere