RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandia får ny toppsjef

Det svenske forsikringsselskapet Skandia er i krise etter avsløringer om skjulte millionbonuser og frynsegoder til flere av direktørene. Nå får 53-åringen Hans-Erik Andersson ansvaret for å rydde opp.

Flere Skandia-topper er sparket etter at det ble avslørt at de sikret seg skjulte bonuser på opptil 250 millioner kroner. Noen av direktørene hadde også sørget for at leilighetene deres ble totalrenovert på firmaets regning.

Den siste avgangen kom torsdag. Da ble det avdekket at sjefen for DnBs kapitalforvaltningsselskap Anders Kvist hadde skjulte bonuser på til sammen 6 millioner kroner. Kvist fulgte med på lasset da DnB kjøpte Skandia Asset Management i 2002.

Nå har Skandia hentet inn Hans-Erik Andersson som ny toppsjef. Hans hovedoppgave blir å gjenreise tilliten til selskapet. Andersson har lang fartstid i Skandia, men har de siste årene jobbet som Norden-sjef for Marsh & McLennan Companies. Marsh & McLennan er kjent som et av verdens ledende foretak innen forsikringsrådgivning og kapitalforvaltning.

Andersson har vært i flere møter med representanter for de ansatte i Skandia, og de har gitt ham hans tillit. 53-åringen har også fått anledning til å gå gjennom strategien til selskapet med ledende ansatte.

- Dermed finnes både støtten og forutsetningene for oppdraget, sier han.

Andersson tiltrer som toppsjef 1. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere