RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattejakt på MC-gjenger

Danske skattemyndigheter har utløst store skattebomber mot MC-gjengene. Inspirasjonen er hentet fra kampen mot gangsterkongen Al Capone.

Det er MC-gjengene Bandidos og Hells Angels som har vært utsatt for skattegranskning i Danmark, melder avisen Politiken.

Nå skjerpes skattekampen mot MC-gjengene ytterligere, melder avisen. Både selvangivelser og firmaregnskapser granskes, og venner og forretningsforbindelser blir ettergått. Motorsykler og biler konfiskeres, og det dels ut straffeskatt. Rundt hundre skattesaker er reist.

Politiet og skattemyndighetene har sammen jobbet med sakene under navnet «Projekt Casino».

- Vi ser på om det kan være riktig at et gjengmedlem på uførepensjon kan kjøre i en stor BMW, og gjennnomgår den private økonomien, sier Klaus Munk Nielsen fra Det Nationale Efterforskningscenter til Politiken.

Inspirasjonen kommer fra USA, der det i sin tid var skattesaker som gjorde at amerikanske myndigheter endelig fikk gangsterkongen Al Capone i buret, selv om man i utgangspunktet etterforsket ham for drap, spritproduksjon, bordelldrift og gambling.

- Mange morer seg når vi nevner Al Capone, men faktisk er det seriøst ment. Når det har vist seg så vanskelig å trenge til bunns i gjengmedlemmenes grove kriminalitet, så har ideen vært å ta de ting som man kunne se, og ramme dem på pengepunkten. En enkel ide som har vist seg å fungere, sier Susanne Reinholdt, kontorsjef i de danske skattemyndighetenenes planleggingsavdeling til Politiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere