RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattelette skal gi billigere strøm

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Små kraftverk skal få skattefritak, og de som satser på alternative energikilder skal få mer penger. Slik skal energiminister Einar Steensnæs hindre en ny strømkrise.

Steensnæs advarer samtidig strømselskapene om at han kan gripe direkte inn i markedet dersom vi ser nye sjokk-priser på strøm til vinteren, skriver Aftenposten.

Einar Steensnæs tror ikke på noen strømkrise til vinteren, men tør ikke ta noe for gitt.

- Det ser ikke ut til at vi vil ha fullt ut tilfredsstillende magasinfylling når vinteren kommer, men jeg tror vi skal klare å unngå en repetisjon av fjoråret, sier energiministeren.

Steensnæs sier han har flere kort i ermet for å hindre nye strømsjokk. Noen av forslagene kommer i statsbudsjettet, mens andre blir presentert i forbindelse med en egen stortingsmelding om forsyningssikkerhet på strøm.

- Vi har forsømt oss ved ikke å øke energiproduksjonen. Vi har forsømt oss ved ikke for lengst å sørge for en kraftig omlegging fra elektrisk strøm som varmekilde til vannbåren varme, bioenergi, gass osv. Vi har forsømt oss ved ikke i stor nok grad å satse på fornuftig energisparing, slår den åpenhjertige energiministeren fast.

KrF-statsråden vil øke energiproduksjonen og strømsparingen. Nå lover han skattelette for små vannkraftverk med en effekt på under 5 Megawatt.

- Dette kan bli et viktig bidrag, og samtidig en ny inntektskilde for bønder og andre i distriktene, sier Steensnæs.

Regjeringen lover også økt satsing på andre fornybare energikilder. Dessuten skal Steensnæs & co. stimulere bruken av fjernvarme og bioenergi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere