RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjebnedag for Statkraft

Stortingets presidentskap avgjør torsdag om Statkraft-saken skal behandles allerede nå. De politiske partiene er uenige om saken skal avgjøres nå eller etter sommeren.

Stortinget skal ta stilling til regjeringens forslag om å gjøre om den heleide statlige kraftgiganten til et aksjeselskap, skriver Dagsavisen.

Frp vil sikre flertall for dette i Stortinget. I næringskomiteen ble det imidlertid flertall for å utsette saken til høsten, der avgjørelsen om utsettelsen ble tatt for å få KrF på andre tanker.

Presidentskapet avgjør torsdag om saken likevel skal behandles. Det er stortingspresident Jørgen Kosmo som kan avgjøre utfallet med sin dobbeltstemme.Kosmos eget parti Ap er likegyldige til om saken behandles nå eller til høsten.

- Vi i Ap er klar til å behandle denne saken nå. Vi har gjort opp vår mening, og mener det er feil å omdanne Statkraft til et aksjeselskap, sier n æringspolitisk talsmann i Ap, Olav Akselsen

Akselsen sier at Ap vil forsøke å få regjeringspartiene til å endre syn.

Fagbevegelsen går sterkt mot omdanning til AS, mens Statkraft selv er svært skeptisk til en utsettelse nå. SVs Inge Ryan, som fremmet forslaget om utsettelse Ap siden støttet, synes det er merkelig at Ap nå er likegyldige til at saken utsettes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere