RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søkkrik Fredriksen-frue

Foto: SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
Milliardær-frue Inger Astrup Fredriksen har på egen hånd bygget opp en formue på 150 millioner kroner, mye av dette i kunst.

Astrup Fredriksen er gift med Norges rikeste mann John Fredriksen men hadde nok klart seg fint på egenhånd også.

Ifølge kunsteksperter er bare hennes omfattende kunstsamling verdt rundt 45 millioner kroner. I tillegg eier milliardærfruen en rekke eksklusive eiendommer på Geilo, i Oslo og på Nøtterøy, skriver VG.

I fjor var likningsforumen til Inger Fredriksen på 46,2 millioner kroner. I realiteten er hennes personlige verdier langt høyere, som er listet opp i en offentlig tilgjengelig ektepakt. Pakten ble opprettet i 1989, og har vært oppdatert flere ganger de siste årene.

De ulike utgavene av ektepakten viser at John Fredriksen har gitt svært mange malerier og eiendommer til sin hustru opp gjennom årene.

- Både John og jeg har alltid vært interessert i kunst, det har vært en felles interesse. Jeg kommer også fra en familie som samlet, sier Inger Fredriksen til VG.

En kunsthandler i Oslo mener ekteparet Fredriksen har kunst for 100 millioner eller mer. Mye av denne skal henge på veggene i parets hjem i London, på landstedet i Marbella og i hjemmet på Bygdøy. Bildene skal blant annet være laget av Salvador Dali, Joan Miró, Franz Widerberg, Nikolai Astrup, Hans Gude, Adolph Tidemand og Fritz Thaulow.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere