RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søkkrik på Byggmakker-salg

Sist oppdatert:
Finske Kesko meldte onsdag at de vil kjøpe Norgros, som eier Byggmakker. Nå venter storeier Per Strand over 136 millioner inn på konto.

- Rundt 90 millioner kroner av dette er gevinst, så jeg er fornøyd. Og jeg er fornøyd med at det er Kesko som kjøper. De kan denne bransjen, og de har erfaring med å forholde seg til lokale drivere, sier Byggmakkerforhandler og Norgos-eier Per Strand til Dagens Næringsliv.

Strand og sønnene får 136,1 millioner kroner for sin eierandel i Norgros, og pengene skal brukes til enda flere bygg og Byggmakkerinvesteringer.

Når salget til Kesko blir gjennomført i neste måned, får 18 aksjonærer mer enn ti millioner kroner for salget. Finnene betaler 808 kroner per aksje, noe som priser hele Norgros til 872 millioner kroner.

Bare Konkurransetilsynet kan sette ned foten for salget, men dette er lite sannsynlig ettersom Kesko er en ny aktør på markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere