RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogholm får refs

Riksrevisjonen er ikke fornøyd med måten samferdselsminister Toril Skogsholm og resten av departementet har behandlet finansieringen av teleselskapet BaneTele på.

Kontrollorganet mener at selskapet ikke ble behandlet som en kommersiell aktør, men mer som et forvaltningsorgan, og de kritiserer også de tette båndene mellom eierne av BaneTele – Jernbaneverket og selskapet, skriver Dagsavisen.

Det var i fjor sommer at Stortinget gikk til det uvanlige skrittet å be Riksrevisjonen granske et selskap.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ville ha svar på hvordan departementet behandlet finansieringen av BaneTele, hvordan selskapet ble organisert og om tilknytningen til Jernbaneverket. Skogsholm må tåle kritikk på alle punktene i undersøkelsen.

Trygve Tamburstuen var sjef i BaneTele under det aktuelle tidsrommet. Han måtte senere gå, og er ikke overrasket over Riksrevisjonens kritikk.

- De kan ikke forvalte så store verdier, og samtidig gjøre en så slett jobb. Jeg har aldri opplevd så slett håndverk fra et departement som fra Samferdselsdepartementet. Vi skulle i henhold til stortingsproposisjonen opptre som en rendyrket kommersiell aktør, men blant annet i forhold finansieringsgrunnlag tok departementet aldri konsekvensen av det, sier Tamburstuen til Dagsavisen.

Samferdselsministeren vil i følge avisen foreløpig ikke kommentere enkeltheter i rapporten.

- Vi har nettopp fått rapporten, og skal gjennomgå den ordentlig. For øvrig synes jeg Riksrevisjonen gjør en fornuftig jobb, og vil selvfølgelig ta rapporten på alvor, sier Skogsholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere