RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrur opp prisen på norsk kjøtt

Sist oppdatert:
Norsk kjøtt vil bli enda dyrere når det nye Mattilsynet trer i kraft ved årsskiftet.

- Mattilsynet vil gi en dobling av kostnadene i forhold til den tidligere kjøttkontrollen. Ettersom 90 prosent av kostnadene med Mattilsynet skal være brukerfinansiert, kommer kostnadene igjen på kjøttprisen. Kjøttkontrollen kostet 50 øre per kilo kjøtt, Mattilsynet vil koste nær 1 krone per kilo kjøtt, sier konsernsjef Axel Krogvig i Norsk Kjøtt til NTB.

Det er relativt sannsynlig at regningen går til forbrukerne, i form av en høyere kilopris på kjøtt.

Seniorrådgiver Gunnar Hagen i Landbruksdepartementet sier til NTB at det foreligger et forslag som er til politisk behandling i Stortinget.

Forslaget vil gi en forholdsvis sterk økning i avgiftsnivået på norskprodusert kjøtt.

Hagen bekrefter at norskproduserte varer generelt får en avgiftsøkning, mens importerte varer får en avgiftslette etter forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere