RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrur opp strømprisen

Sist oppdatert:
Etter en rekke priskutt skrur nå strømselskapene opp prisene. Årsaken ligger i Tyskland.

Det er rikelig med tilsig til de norske vannmagasinene, og kraftleverandørene produserer strøm for harde livet. I første kvartal ble det satt rekord i strømproduksjon og store mengder strøm ble eksportert ut av landet.

Den store produksjonen førte sammen med en mild vinter til rekordlave strømpriser i Norge. Det er ikke registrert lavere strømpriser i første kvartal siden før strømkrisen, men nå er strømfesten over for denne gang.

Kraftmangel i Tyskland
Høye priser i Europa, og særlig Tyskland presser spotprisen på strøm oppover på kraftbørsen Nordpool. Prisveksten har kommet så raskt at en rekke spotpriskunder har betalt mer for strømmen enn de som kjøper pris på «standard variabel».

Statistikk viser at det er billigste over tid er å kjøpe strøm til spotpris, men i første kvartal har en rekke kraftleverandører solgt billigere strøm på «standard variabel»-avtaler. Dette tjener naturligvis kunden på, men det er dårlig business for kraftleverandørene.

Nå må kraftselskapene ta tilbake det tapte, og skrur derfor prisene på «standard variabel» markant opp. Flere leverandører skrur fra i dag opp prisen med mellom 3 og 4 øre per kWh.

Telinet er billigst
Hafslund Direkte faller med sin prisjustering ned fra topplassen på listen og overgir tronen til Telinet Energi. På tredje og fjerdeplass finner vi de gamle konkurrentene Total Energi og Gudbrandsdal Energi.

I markedet for spotpris med påslag får Noextras.net lite konkurranse. Selskapet har vært billigst helt siden introduksjonen på markedet tidligere i år.

Her er Konkurransetilsynets prisoversikt på strøm (standard variabel) levert i uke 18:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere